Kribergsbloggen

Kribergsbloggen

Till sist kom den stora resignationen...

KribergPosted by S-O Åström 2009-06-29 21:06:05

En vecka i juni tog jag semester för att förbereda trädgården inför sommaren. Plockade fram gräsklipparen. Optimist som jag är så förväntade jag mig att den skulle rivstarta och köra igång som en grässlukande terrier.

Den suckade bara uppgivet.

Irritationen och blodtrycket ökade för varje drag i snöret. Jag ansträngde mig för att inte tappa kontrollen. Analyserade, testade och åkallade alla makter för att få tingesten att reagera. ”Men till sist kom den stora resignationen och höljde allt i sin likgiltighets svala dimma…” (Jan Fridegård)

Fick ett tips från en av mina döttrar att mågen reparerat gräsklippare sedan 8-årsåldern. Han plockade isär, undersökte, torkade, blåste rent och skruvade ihop, drog i startsnöret och underverket var ett faktum. Den skenade iväg som en yster kalv på vårbete släpandes på mågen.

Jag fick hem ”kalven” och smög mig försiktigt fram för att inte skrämma iväg den. Greppade förväntansfullt startsnöret och drog till. Ett dovt muller och inget mera.

Det blev ännu ett besök hos mågen som nu kopplade på ett bränslefilter. ”Kalven” körde igång lika piggt som tidigare. Jag släpade hem klipparen och drog triumferande i snöret. Ett dovt muller igen och sedan en suck.

Nu hade jag fått nog. För att bevara den mentala hälsan beslöt jag att köpa en ny gräsklippare. Jag monterade ihop delarna och rullade ut den på gräsmattan. Den var riktigt vacker i det gröna gräset med oräkneliga inslag av maskrosor.

Då föll blicken på den gamla klipparen.

- Den ska få en sista chans, tänkte jag. Må f-n ta den om den startar. Då kommer jag att massakrera den till metallflis.

Med blodtrycket på topp gick jag till anfall. Högg tag i startsnöret och lät all uppdämd ilska få utlopp i en häftig dragrörelse. Gräsklipparen suckade till och tystnade. Jag betraktade den med tom blick.

- OK, tänkte jag. Må du för evigt tiga.

Jag har tidigare varit övertygad om att skulle jag förlora förståndet en dag så skulle det orsakas av tapetsering. Nu finns det två risker i min hemmiljö.

  • Comments(1)//blogg.kriberg.com/#post24