Kribergsbloggen

Kribergsbloggen

Min fru förstår mig inte

KribergPosted by S-O Åström 2009-09-02 15:27:39
Jag skämtar ofta och gärna. Det kanske är ett sätt att bevara den mentala hälsan när massmedia ständigt kämpar för att skapa ångest hos var och en. Global uppvärmning, finanskris, svininfluensa, mm. Inflytelserika personer i samhället förstärker effekten, ex vår hälsominister som konstaterat att en svensk har dött i flunsan. "Fler ska dö", säger hon och får mig att tänka på Krösamaja.

Det är inte alla som förstår min humor, allraminst min fru. Det påpekar hon ofta.

Förra veckan när jag hade cyklat hem från jobbet blev jag hejdad av grannfrun, en ung kvinna mellan 35 och 40 år. Hon ville prata med mig. Jag följde henne till garageuppfarten. Där pekade hon på en rönn som hotfullt sträckte ut sina grenar mot hennes bil.

- Grenarna är i vägen när jag ska köra in i garaget.

Dumsnäll som jag är och med ett hjärta fyllt av empati för personer, vars bilar ständigt löper risk att förlora vindrutetorkarna när de ska ta sig in i garaget, så lovade jag att fixa rönnen senare på kvällen.

Jag återvände in där frugan undrade vart jag tog vägen.

- Grannfrun ville prata med mig.

- Jaså. Va sa hon!

- Hon undrade om hon hade chans på mig.

Mitt svar kom helt spontant. Den primitiva flyktinstinkten infann sig omedelbart. Tyvärr hade jag inte mina spikskor på mig.

- Vad svarade du henne?

- Jag sa till henne att hon tyvärr var för gammal för mig.

Frugan granskade mig för ett kort ögonblick och nöjde sig med svaret.

Jag vet inte om hon förstod att jag skämtade eller att hon bara tyckte att jag hade hanterat situationen på ett acceptabelt sätt.


  • Comments(1)//blogg.kriberg.com/#post25