Kribergsbloggen

Kribergsbloggen

Heartbreak Hotel

KribergPosted by S-O Åström 2009-09-17 23:49:13

Min fru och jag åker ner till Alanya, Turkiet minst en gång/år numera. Vi börjar bli fästa vid platsen. Turkarna verkar dessutom ha accepterat oss.
Första kvällen när vi gick nerför huvudgatan blev vi upphunna av en restaurangägare som kände igen oss. En gatuförsäljare höjde blicken när han såg oss och minns oss för ca tio år sedan när vi besökte hans brors restaurang. Det intressanta med den killen var att han hade nitton bröder varav en bodde på Teg.
Vi träffar även gamla bekanta som brukar åka ner vid samma tidpunkt på året.

På kvällen brukade jag och min fru sitta på balkongen och koppla av innan vi gick på restaurang. I en lägenhet mittemot bodde en äldre turkisk kvinna tillsammans med sin, förmodar jag, sonson. På kvällen brukade hon komma ut och sätta sig på balkongen, iklädd sin långa kjol och slöja. Med sina kraftiga glasögon och en cigarrett i mungipan betraktade hon skymningen upp mot bergen.
Jag undrade vad hon tänkte på.
Kanske kom hon ut bara för att lyssna på ”Pop-Jörgen”, en yngling på 63 år från Oxelösund som låtit sitt liv formas av en nästan manisk dyrkan av Elvis. Fem kvällar i veckan sjöng han Elvis-låtar på hotellrestaurangen. Iförd Elvis-keps, en färgglad dräkt och ett bälte som verkade höra hemma hos en boxnings-champion.
Vid bordet intill satt en kvinna och matade honom med servetter för att torka svetten från ansiktet. Hon putsade även hans glasögon så han skulle kunna läsa texterna. Killen sjöng enastående bra och fyllde snabbt restaurangen med gäster.
Plötsligt märkte jag att den turkiska kvinnan betraktade mig. Jag mötte hennes blick för en kort stund och fick en känsla av att hon bara ville meddela mig att hon förstod att jag tänkte på henne.
Hon reste sig och smög ljudlöst in i köket när hon märkte att grabben hade kommit hem.
Från hotellrestaurangen öste Jörgen på med "Heartbreak Hotel".

  • Comments(0)//blogg.kriberg.com/#post26